END OF SEASON SALE! Izbirate lahko med več kot 4900 izdelki Kupite zdaj
ASICS GEL Nimbus 25 - Ocena

ASICS GEL Nimbus 25 - Ocena

9. 1. 2023 4 min. branja

Z novim modelom GEL Nimbus 25 si ASICS upa močno spremeniti svojo dolgoletno uspešnico za dolge in lahkotne teke. "Comfort never felt better" - kaj se skriva za tem?

"Comfort never felt better (Udobje še nikoli ni bilo tako dobro)!" - s to trditvijo ASICS promovira svojo 25. različico družine Nimbus. 
Nekaj tednov smo lahko preizkušali nov ASICS GEL-Nimbus 25 v detajle. Zdaj, v novem letu, lahko že podamo prvi vtis o novem ASICS-ovem čudežu za dolge proge. Kaj se je spremenilo pri novem modelu ASICS GEL-Nimbus 2? Za katere vrste teka je GEL-Nimbus 25 najbolj primeren? Kdaj bo končno na voljo za nakup? Vse to izveste v naši oceni modela ASICS GEL-Nimbus 25.

ASICS GEL Nimbus 25

Naš prvi vtis 

Še pred božičem smo lahko v rokah držali nov model ASICS GEL-Nimbus 25. Že na prvi pogled smo opazili: ta copat se razlikuje od svojih predhodnikov. Dolgoletnim tekačem ASICS GEL-Nimbus je takoj opazno, da manjka "GEL" podloga, ali pa na prvi pogled ni vidna od zunaj. Vendar, kot razkriva ime ASICS GEL-Nimbus 25, ta ne manjka, temveč je skrita v podplatu copata. Vizualna sprememba, ki bi lahko pri dolgoletnih uporabnikih tega modela povzročila zmedo. 
Tudi oblika copata se jespremenila. Novi model GEL-Nimbus je nekoliko preprostejši in "zaobljen". Predvsem višji in nazaj razširjen podplat je neposredno privlačen. Že na prvi pogled je čevelj videti zelo udoben in bi si ga takoj želeli preizkusiti. 

 

Tek z ASICS GEL-Nimbus 25

Takoj ko ga obujete, opazite: novi ASICS GEL-Nimbus 25 se jasno razlikuje od svojih predhodnikov. Kljub temu, da ima višji in masiven podplat, je copat neverjetno lahek. Tudi vrhnji material takoj prepriča - je raztegljiv in zelo zračen, stopalu pa se prilega kot druga nogavica. 
Zelo nas je presenetil tudi jezik modela GEL-Nimbus 25, ki je tako kot vrhnji material čevlja iz mrežice in lahko spreminja svojo obliko, tako da se popolnoma izognete trenju in odrgninam. 

Ob prvih korakih v novem modelu GEL-Nimbus 25 smo takoj opazili, kako smehak in udoben je novi model iz družine Nimbus. Takoj dobite občutek "lahkotnosti" in si preprosto želite začeti teči.
Zato smo se odpravili na ulice.

Korak za korakom čutite mehčanje čevlja skozi novo PURE GEL™ tehnologijo. Poleg tega že znani Flytefoam material zagotavlja zmogljivost in dodaten zagon med tekom. Kljub lahkemu mrežastemu zgornjemu delu je stopalo zelo čvrsto v čevlju in se počuti stabilno. Prvi splošni vtis: večja absorpcija udarcev, večja elastičnost in navsezadnje večje udobje med tekom. Všeč nam je! 

 Za katere razdalje in hitrosti je bil model GEL-Nimbus 25 ustvarjen?


ASICS GEL-Nimbus 25 je popoln čevelj za dolge in lahkotne teke po cesti ali na ravnem terenu
Zaradi manjše teže copata je ASICS GEL-Nimbus 25 tudi odlična izbira za srednje hitre vzdržljivostne teke in daljše tempo teke (1000 m ali več).
Zlasti pri velikem obsegu treninga, je lahko GEL-Nimbus 25 v pomoč pri pri izogibanju poškodbam. 

Naš zaključek o modelu ASICS GEL-Nimbus 25

 

  • ASICS GEL-Nimbus 25 je znatno lažji od prejšnjih modelov.
  • GEL vložek ni viden od zunaj, vendar je skrit v podplatu čevlja in še vedno ponuja znano udobje serije Nimbus.
  • PURE GEL™ tehnologija in material Flytefoam zagotavljata zelo udobno tekaško izkušnjo.
  • Mrežasti material zgornjega dela in jezika se dobesedno prilega vašemu stopalu in vam zagotavlja potrebno stabilnost. 
  • Kul in moderen videz novega modela ASICS GEL-Nimbus 25.

"Comfort never felt better!" - po nekaj tednih testiranja lahko temu stavku zagotovo pritrdimo. 
Navdušeni smo nad novim modelom ASICS GEL-Nimbus 25. 

Od 1. februarja 2023, bo ASICS GEL-Nimbus 25 na voljo v naši e-trgovini.
Svoj novi najljubši copat poiščite na top4running.si