MID SEASON SALE - Prihranite do 60 % na izbranih izdelkih KUPI ZDAJ
Karbonski copati za srednje razdalje: Adizero Takumi Sen 8

Karbonski copati za srednje razdalje: Adizero Takumi Sen 8

20. 1. 2022 3 min. branja

Najnovejši trend: karbonski copati, zlasti za srednje dolge razdalje, od 5 kilometrov do polmaratonov. V naši seriji blogov Karbonski copati za srednje razdalje vas obveščamo o najnovejših izdajah!

Karbonski copati so najbolj vroč trend med tekači. V zadnjih letih je doseženih vse več neverjetnih  časov na maratonih in cestnih tekih, tudi zahvaljujoč najnovejši tehnologiji tekaških copat. Vse več razprav o agresivnih karbonskih copatih na maratonih se znajde na naslovnicah, obutvena industrija pa se  sedaj osredotoča tudi na karbonske čevlje za srednje dolge razdalje, od 5 kilometrov do polmaratonov. Ena izmed omenjenih blagovnih znamk je  adidas z modelom Adizero Takumi Sen 8 , ki vam ga predstavljamo danes. Tekom leta bodo s svojimi copati sledile še druge velike blagovne znamke, kot so New Balance, Nike ali Puma. V naši seriji blogov Karbonski copati za srednje razdalje vas bomo obveščali o najnovejših izdajah!

Adizero Takumi Sen 8

Adidas Adizero Takumi Sen 8

Adidas je razvil karbonski čevelj za srednje dolge razdalje od 5 do 10 kilometrov: Adizero Takumi Sen 8. Kot pove že ime samo, čevelj pripada hitri adidas Adizero družini, za katero so značilni posebno lahki čevlji s trdim podplatom.

Za kaj gre?

Copat Adizero Takumi Sen 8, ki je bil javnosti predstavljen šele pred mesecem dni, se že ob prihodu na trg lahko pohvali s svetovnim rekordom. Septembra se je na sedežu podjetja Adidas v Herzogenaurachu, v Nemčiji, odvil dogodek adidas Adizero: Road to races z nekaj povabljenimi profesionalnimi športniki. Postavljena sta bila dva neverjetna nova svetovna rekorda! Eden od njiju je rekord Senbere Teferi na 5 kilometrov. S 14:29 minutami je zdaj najhitrejša ženska na tej razdalji na tekmi, na kateri sodelujejo samo ženske. Ta novi čudoviti čas ji je uspelo postaviti v tekaških copatih Adizero Takumi Sen 8. Tudi mnoge druge atletinje so se odločile za ta copat in postavile številne nove osebne rekorde.

2

Zakaj je ta copat tako hiter?

Carbon Energyrods zagotavlja togost podplata, ki vas katapultira naprej pri vsakem koraku. Poleg tega je vmesni podplat opremljen z blaženjem Lightstrike Pro. To zagotavlja vzmetenje in lahkotno blaženje, ki vam na vsakem korakom daje energijo. Kombinacija teh dveh tehnologij je tisto, kar naredi Takumi Sen 8 agresiven in hiter copat, ki ima dinamično elastičnost, potrebno za srednje razdalje ter daje neposreden občutek stika s tlemi.

Kot je za pričakovati od družine Adizero, je Adizero Takumi Sen 8 izjemno lahek. To je posledica njegovega izjemno lahkega zgornjega dela. Unisex copat tehta le 192 g v moški velikosti US 9 / ženski velikosti US 10.

Se dobro počutite na srednje dolgih razdaljah? Ste pripravljeni, da v letu 2022 napadete svoj osebni rekord ? Adizero Takumi Sen 8 so pravi copati za vas:

Klukni tukaj za Adizero Takumi Sen 8!

 


PRODUKTNE NOVOSTI