END OF SEASON SALE! Izbirate lahko med več kot 4900 izdelki Kupite zdaj
Nike Streakfly: Najnovejši Nike-ov tekmovalni copat

Nike Streakfly: Najnovejši Nike-ov tekmovalni copat

17. 2. 2022 2 min. branja

Tekmovalni copat v letu 2022 brez karbonske plošče? Prav ste slišali, Nike Streakfly je najnovejši član hitre Nike-ove tekmovalne družine in s peno ZoomX ter ploščo Pebax obljublja nove osebne rekorde.

Vaporfly in Alphafly - športniki po vsem svetu obožujejo te Nike copate. Med razvojem copat Vaporfly je bil fokus predvsem na maratonu. Z najnovejšo Nike-ovo inovacijo čevljev pa se znamka zdaj osredotoča na srednje dolge razdalje. 

"Obožujem Vaporfly, to je moj najljubši copat, vendar mislim, da je za svetovni rekord na 10 km idealnejši lažji copat,", pravi Geoffrey Kamworwor, ki je na polmaratonu že dosegel odličen čas 58:01.

In tukaj se odlično izkaže Nike Streakfly. To je ultralahek tekmovalni copat in elitni model za treninge za cestne dirke na kratke razdalje. Narejen je za hitrost in ne za razdalje. V primerjavi z modeloma Nike Vaporfly in Nike Alphafly ima nižji profil, da se športnik lahko poveže s cesto. Presenečenje za tekmovalni copat v 2022? Nima karbonske ploščice!

1

Nike Streakfly za razliko od modelov Vaporfly in Alphafly tekaču omogoča veliko več stika s tlemi in zagotavlja udobje le tam, kjer je to potrebno. Vmesni podplat uporablja enako peno ZoomX, kot jo najdemo v Nike-ovih karbonskih copatih za udoben, lahkoten in odziven tek. Vendar pa model Streakfly nima karbonske plošče, temveč ploščo Pebax. Ta zagotavlja občutek stabilnosti, hkrati pa vas pri vsakem koraku potiska naprej. Ob omenjenem ima model Streakfly izjemno lahek mrežast zgornji del. S samo 6 mm padcem pa daje super lahek in neposreden občutek teka po tleh.

2

Cenovno je Nike Streakfly najugodnejši med Nike-ovimi copati za cestne tekme. Poleg tega je tudi zelo neposreden na tleh in stabilen, idealen za krajše tekme.

Tekmovalni copat Nike Streakfly Vaporfly Alphafly
Odmik 6mm 8mm 4mm
Teža 160g 195g 209g
Podplat TPE ZoomX, Midfoot Shank PBAX ZoomX, Carbon fiber plate ZoomX, Carbon fiber plate, Zoom Air
Zgornji del Circular knit Engineered knit Atomknit

 

Obiščite trgovino top4running v kratkem in bodite prvi, ki boste v roke dobili nove Nike Streakfly!