NM21 - 6. tekaški praznik ob Krki

NM21 - 6. tekaški praznik ob Krki

12. 10. 2023 3 min. branja

1. oktobra se je zgodil že 6. novomeški polmaraton. Na čisto novo traso so se letos podali tudi naši ambasadorji. Kako so se odrezali in kakšno je bilo vzdušje vam Roman Brcar razkrije v nadaljevanju.

Top4Running je postal partner 6. tekaškega dogodka Novomesto21 in seveda je bilo prav, da se ga udeležimo tudi ambasadorji iz Slovenije. Prvič smo se združeno podali na pot. Eni na mali maraton, drugi pa na 10 kilometrsko razdaljo. V Top4Running dresih so tokrat tekli: Jakob Medved, Kim Ameršek, Klemen Šuligoj, Tomaž Miklavčič in jaz - Roman Brcar. 

Na malem maratonu je naš ambasador Jakob Medved z odličnim časom 1:09:25 zasedel drugo mesto, med ženskami na 10 kilometerski razdalji pa je prav tako  blestela naša ambasadorka Kim Ameršek in s časom 40:18 le za 10s zaostala za zmagovalko.

Kim

Naša ambasadroka Kim Ameršek na odru za zmagovalke. Foto: Organizator NM21

Prireditev je bila pod vodstvom olimpijca in Top4Running ambasadorja, Primoža Kobeta, odlično organizirana. Za vse je bilo dobro poskrbljeno: od zapore cest in redarjev, ki usmerjajo tekače pa do prevzema štartnih številk in obilice okrepčevalnih postaj ob sami progi, ki so v toplem jesenskem dnevu prišle še kako prav. Navkljub spremembam proge v letošnjem letu, po besedah organizatorjev, na bolj ravninsko traso in k hitrejšim pričakovanim časom, je bila proga vseeno razgibana in zahtevna. Še najbolje jo je opisala naša Kim: “Malo dolince, hrib, hrib, hrib, malo dolince, hrib, hrib, hrib”. Gre za valovito progo ob reki Krki med Novim Mestom in Stražo.

Jakob in Primož

Veselje na cilju; drugouvrščeni Jakob Medved in organizator novomeškega polmaratona Primož Kobe.
Foto: Organizator NM21

Glede na to, da se je večina od nas prvič udeležila dogodka, nismo točno vedeli, kakšna proga nas čaka. A navkljub zahtevnosti smo se vsi strinjali, da je bilo v Novem Mestu prav prijetno teči. Organizatorji so nam ponudili pravi tekaški praznik. Prebivalci Novega Mesta in okoliških vasi, skozi katere poteka proga so nas prijazno pozdravljali, navijali, tam so bili harmonikaši, iz hiš ob progi je odmevala glasba, … res enkratno vzdušje, ob katerem si tudi hitro pozabil, da je pred tabo že naslednji vzpon.

Kot sem omenil že na začetku, je bila to prva skupna tekaška prireditev Top4Running ambasadorjev, a zagotovo ne zadnja. Nekateri od nas se bomo podali tudi na Ljubljanski maraton, druge čaka še kakšno od brezpotij in do konca sezone še kakšna trail tekma.

Roman Brcar, Top4Running ambasador

Roman

Tudi Roman Brcar je sprejel izziv in prvič odtekel novomeški polmaraton.
Foto: Organizator NM21

Top4Running se za sodelovanje zahvaljuje organizatorju NM21, da smo lahko bili del te čudovite tekaške prireditve in vsem našim ambasadorjem, ki so se nam tokrat pridružili ter sprejeli izziv in se podali na novomeške ulice.