Vodoodporni čevlji - Izberite svoj model in trenirajte kadarkoli! Kupite zdaj
Ocena tekaške opreme Saysky

Ocena tekaške opreme Saysky

24. 2. 2023 4 min. branja

Zgodba podjetja Saysky se je začela leta 2013 v Københavnu na Danskem. Od takrat je Saysky postal globalni igralec na trgu tekaških oblačil. Ko prejmete izdelek Saysky, je zapakiran v vrečko z napisom: "Vrhunska športna oblačila z urbanim in »casual« slogom".

Po besedah podjetja Saysky je vizija podjetja napredovati in dvigniti raven tekaških oblačil ter negovati sodobno generacijo športnikov, ki so strastni in resni glede svojega športa, a s sproščenim načinom razmišljanja. Oblikujejo visoko zmogljive izdelke vrhunske kakovosti, da lahko izvajamo svoj šport - ne glede na to, ali to počnemo zaradi osebnih ambicij, duševnega dobrega počutja ali pa se samo sproščamo.

V zadnjih nekaj mesecih sem preizkusil tekaško jakno Mars Blaze, tekaške hlače 2 v 1 in tekaško majico Classic Pace. Ali so ti izdelki res vrhunski ali je beseda vrhunski bolj marketinški trik oziroma strategija? 

Tekaška jakna Saysky Mars Blaze

Jakna je zelo lahka. To je bila prva stvar, na katero sem pomislil, ko sem jo vzel iz embalaže. Materiali so se mi zdeli vrhunski, jakna pa se je odlično prilegala. Tudi če sem jo večkrat opral, je občutek ostal enak. Zaradi lahkih materialov in dejstva, da je jakna tanka, sem imel pomisleke, kako se bo obnesla pri nižjih temperaturah. Preprosto nisem bil prepričan ali me bo jakna med tekom v mrzlih zimskih popoldnevih ohranila toplega.

No, opravila je nad pričakovanji. V jakni mi ni bilo nikoli hladno, materiali pa so vrhunski. Med tekom nikoli nisem imel občutka, da nosim jakno in v nobenem primeru nisem bil omejen med zamahom rok in gibanjem nasploh. Jakno sem uporabil enkrat, ko je snežilo in enkrat v dežju. Obakrat sem bil suh. Če iščete res vrhunsko zmogljivo tekaško jakno, je ta tista, ki jo potrebujete.

Jakna Saysky

Kratke hlače Saysky 2 v 1 Pace

Da, te kratke hlače so vrhunske. Prileganje kratkih hlač je naravnost popolno in ko jih enkrat oblečete, pozabite nanje. Takšne morajo biti tekaške kratke hlače. Brez tesnih mest, brez drgnjenja, ne predolge ali prekratke in z več kot dovolj žepi, da lahko v njih lahko pretečete maraton. Kratke hlače imajo zadrgo na hrbtu, dva notranja zadnja žepa za gele in še en žep na zunanji strani notranjih hlačnic. Na tek nikoli ne vzamem veliko s seboj, zato je večina žepov praznih, vendar v primeru, da potrebujete tekaške hlače iz visokokakovostnih materialov z veliko žepi, so to hlače, ki jih morate preizkusiti.

Kratke hlače vas med tekom ne omejujejo. Skozi celoten cikel teka nisem nikoli čutil, da so kratke hlače na mojih nogah. Ne samo pri počasnejšem teku, ampak tudi med hitrejšim tekom. Na splošno odlične tekaške hlače za vse vrste tekačev.

Saysky 2v1 Pace

Tekaška majica Saysky Classic Pace

Zgodba o majici je enaka kot pri jakni in kratkih hlačah. Izdelana je iz vrhunskih materialov in takšna je tudi na otip. Med celotnim tekom ostane takšna, kot ste jo oblekli. Ne drsi naokoli in med zamahom rok ne čutite ničesar. Skoraj tako, kot da bi tekel v tekmovalnem dresu. In videz majice? Ta je nekoliko drugačen oziroma z urbanim in »casual« pridihom, kot bi rekel Saysky. 

Saysky Classic Pace majica

Končna ocena

Saysky izdelki, ki sem jih testiral, so vrhunska zmogljiva športna oblačila. Oblikovanje izdelkov je edinstveno, morda ni za vsakogar. Verjetno boste izstopali, če boste v skupini številnih tekačev. Izdelki so nekoliko dražji, vendar zaradi odlične kakovosti menim, da bodo trajali zelo dolgo. Zato na izdelke glejte kot na naložbo in ne kot na nakup.

Če iščete vrhunsko zmogljiva tekaška oblačila, če se ne bojite precej edinstvenega dizajna in če želite pripadati svetovnemu tekaškemu plemenu Saysky, so ti izdelki točno to, kar iščete.
 

Roman Brcar, Top4Running ambasador