RUN THE SALE: Popusti od -25% na vse izbrane izdelke -- days --:--:-- Kupite zdaj
Povzetek praškega maratona

Povzetek praškega maratona

16. 5. 2023 2 min. branja

Pod sloganom: ALL RUNNERS ARE BEAUTIFUL sem pretekel 42,195 kilometra na progi, ki velja za eno najbolj kultnih maratonskih prog.

To ni lahka proga. Šest mostov čez reko Vltavo, nekatere je treba preteči celo dvakrat, tlakovci in tramvajske proge naredijo to edinstveno progo posebno. Vendar pa je na dan dirke po vsej Pragi odlično vzdušje. Večina ulic in trgov v središču mesta je polna navijačev. Na splošno moram priznati, da ima dirka poseben čar in da je resnično kultna.

Roman Brcar

Počutil sem se, kot da bi tekel na glasbenem festivalu. Na vsakih nekaj kilometrov je bil majhen šotor z glasbeniki ali didžeji. Bilo je glasno, hrupno, podpora je bila odlična in videl sem, da so gledalci uživali tako kot mi tekači.

Če se odločate za praški maraton, morate imeti v mislih eno stvar: to ni najbolj ravna proga. Neprestani vzponi in spusti po mostovih. Tudi del proge, proti severu ob reki Vltavi, ni raven. 

Zahvaljujoč kolegom iz Top4Running-a, ki živijo v okolici Prage, sem nekaj mesecev pred tekmo dobil vse potrebne informacije, tako da sem imel čas, da sem se pripravil na izzive, ki so me tistega dne čakali. Načrt je bil, da prvih pet kilometrov tečem konzervativno, nato pa se prilagodim progi. Po približno 14 kilometrih, ko sem prvič tekel skozi cilj v središču Prage, me je nekoliko odneslo vzdušje in začel sem teči nekoliko hitreje, kot sem načrtoval, vendar mi je kmalu uspelo preklopiti nazaj na načrt, ki sem ga imel za ta dan.

Kljub vsem izzivom na progi mi je uspelo priteči nov osebni rekord 3:16:02.

Osebni rekord

Če želite preteči edinstven maraton v enem najstarejših evropskih mest, je praški maraton prav to, kar iščete. 

In če iščete zanesljivega partnerja za svoje tekaške copate in opremo, ne iščite več. Izberite pri Top4Running-u, ki je ena največjih spletnih tekaških trgovin v Evropi. Zahvaljujoč Top4Running-u sem praški maraton pretekel v vrhunski tekaški opremi Saysky in tekaških copatih Nike Vaporfly Next%.

Roman Brcar v cilju

Roman Brcar, Top4Running ambasador