MID SEASON SALE - Prihranite do 60 % na izbranih izdelkih KUPI ZDAJ
Prijavite se zdaj: Avstrijski tek za ženske - We Run To Move

Prijavite se zdaj: Avstrijski tek za ženske - We Run To Move

23. 3. 2022 2 min. branja

34. avstrijski ASICS tek za ženske se bo odvil 22. maja. Prijavite se zdaj in bodite del edinstvenega doživetja!

#WeRunToMove - je moto 34. avstrijskega ASICS teka za ženske, ki bo potekal 22. maja. Z več kot 30.000 udeleženkami iz skoraj 100 različnih držav je to največji ženski tekaški športni dogodek v Evropi. Tek samo za ženske prinaša odlično vzdušje, opolnomočenje, motivacijo in terja pogum!

Že več kot 30 let je ta klasični dogodek na ženskem tekaškem prizorišču veliko več kot le tek. Cilj teka samo za ženske je navdušiti ženske in dekleta za ta šport. Gre za priznanje in prepoznavnost žensk na vseh področjih življenja. Moto leta 2022 #WeRunToMove sporoča, da lahko ženske nekaj spremenimo: skupaj na startni črti za solidarnost, saj so prav skupaj ženske veliko močnejše!

"Moje poslanstvo je bilo navdušiti ženske in dekleta za tek. 34 let pozneje si še vedno prizadevam za ta cilj," pravi Ilse Dippmann, ustanoviteljica in organizatorka avstrijske tekme za ženske.

Vse tekačice lahko 22. maja tečejo na 5 ali 10 kilometrov. Poleg tega bo organizirana tudi tekma nordijske hoje na 5 km.

Gallery

5 km

Ne glede na to, ali želite odteči svojo prvo tekmo na 5 kilometrov ali pa bi rade dosegle svoj najboljši dosežek, je 5 kilometrska trasa  čudovita tekaška proga skozi dunajski Prater; ravninska in speljana skozi zeleno naravo. Na poti vas bodo spodbujali glasbeni bendi, občinstvo in bobnarske skupine, kar bo poskrbelo za fenomenalno vzdušje. 5 km je tudi mednarodna ženska trasa in glavna proga avstrijskega teka za ženske.

Čeprav pri teku ne gre le za dosežke, bo na progi tudi nekaj super hitrih žensk, ki bodo pokazale, kaj tekačice zmorejo.  Med njimi Gladys Chepkurui iz Kenije, ki je lani s 14:49 min postavila nov rekord proge na 5 km trasi. Letos želi svoj rekord izboljšati na 14:30 min.

Gallery

10 km

Je 5 km proga za vas prekratka? Potem se odločite za dvakrat daljšo razdaljo! Sprejmite izziv in pustite, da vas čudovito vzdušje navdihne, da pretečete svojo  10-ko.

Gallery

Nordijska hoja na 5km


Ne želite teči, a bi vseeno želele sodelovati? Potem se prijavite na 5-kilometrsko nordijsko hojo!

Na kaj še čakate? Zberite prijateljice in se prijavite na avstrijski tek za ženske!

Kliknite tukaj in se prijavite!

1


TEKME IN DOGODKI