END OF SEASON SALE! Izbirate lahko med več kot 4900 izdelki -- days --:--:-- Kupite zdaj
S temi božičnimi darili za tekače ne morete zgrešiti

S temi božičnimi darili za tekače ne morete zgrešiti

14. 11. 2021 5 min. branja

Darila za tekače, tekaške klasike in pripomočki za ljubitelje teka in profesionalce. Z našimi nasveti do odličnega darila in še več božičnega veselja.

Kakšna božična darila bodo razveselila tekače v letu 2021?

Dnevi so krajši, zima je hladnejša;vendar je tukaj tudi eno najlepših obdobij v letu - božič. Imate okoli sebe navdušene tekače ali morda profesionalce? Naj vam bo naših 10 nasvetov v navdih pri izbiri darila za ljubitelje teka. Delite veselje! Tekaške opreme ni nikoli dovolj.

1. Tekaški copati

Ni tekača, ki ne bi cenil novih copat. Preprosto ga ni in pika. Znamka Nike je razvila kolekcijo Shield z vodoodporno površino, odlično zračnostjo in odsevnimi elementi za deževno in hladno vreme. Toda obstaja veliko vrst copat in vsak tekač ima drugačne želje.

fgfNike Pegasus 38 iz nove Nike Shield kolekcije

2. Naj bo toplo

Nihče si ne želi biti bolan, kaj šele tekači. Zato je za zimski tek potrebno izbrati tudi prava oblačila. Priskrbite si toplo in funkcionalno kapo, naglavni trak, ali grelnik za vrat Buff. Ti kosi oblačil pomagajo preprečevati različne prehlade in bi morali biti v omari vsakega tekača.

3. Priprave na dež

Ni slabega vremena, je le slabo oblečen tekač. To velja v vseh letnih časih, pozimi pa še toliko bolj. Saj veste; mraz, dež, sneg. Zaradi takšnega vremena se veliko tekačev odloči izpustiti tek. To ni potrebno! Lahka in nepremočljiva jakna je še eden izmed tistih kosov, ki ne sme manjakti v tekaški garderobi. Poleg zaščite v slabem vremenu je lahko hkrati tudi odlično dizajnersko oblačilo, kar bodo cenile predvsem ženske. CRAFT Glide jakna izpolnjuje vse te zahteve, zato jo uvrščamo med najboljše nasvete za darila za tekačice.

gfgrNaš Top4Running ambasador Martin Zajíc z novo Nike Shield kolekcijo

4. Stop golim gležnjem

S tem, ko tekači pozimi izpostavljajo gležnje, se izpostavljajo zdravstvenim težavam, ki jim lahko dolgo časa grenijo življenje. Priskrbite jim posebne tekaške nogavice ki ohranjajo gležnje tople in zaščitene. Zanimiva in zabavna alternativa so dokolenke, ki jih lahko najdete v različnih barvah. Poživitev tekaškega outfita je tako zagotovljena!

5. V vrtincu glasbe

Vsakemu tekaču se kdaj zgodi, da preprosto ne želi teči. Pozimi to velja še toliko bolj. Kako ga motivirati? No, z glasbo! Nihče pa se med tekom ne želi zapletati v žice ali nenehno popravljati slušalk. Kupite posebne slušalke za tek, ki naredijo zimske teke prijetnejše. Na poti lahko tako tekači uživajo v svojem priljubljenem seznamu predvajanja.

6. Spakirano za na pot

Poleg teka se tekači ukvarjajo tudi z drugimi športi in regeneracijo. Obiskujejo telovadnico, plavajo, izvajajo jogo itd. Za te dejavnosti človek potrebuje bistveno več stvari kot za tek. Oblačila za preoblačenje, brisačo, plastenko za pitje, osebne stvari ... no, teh je veliko. Tekaču priskrbite športno torbo priljubljene blagovne znamke, v katero bo pospravil vse stvari, ki jih potrebuje.

7. Na dolge teke z opremo

Zima je odličen čas za dolge teke. Takrat večina tekačev poveča kilometrino ter se začne pripravljati na pomlad, začetek nove sezone. Za daljše teke je nujno imeti s sabo tekaški nahrbtnik z vodnim mehom. Majhen tekaški nahrbtnik, v katerega lahko spravite dovolj pijače, prigrizkov in osebnih predmetov, je zaradi varnosti zelo dobro imeti s seboj.

Varnostni nasvet Top4Running.si - Čelna svetilka za vsak tek! Zelo zgodaj se stemni in tekač mora videti in biti viden hkrati. Ta svetilka je nujna in lahko dobesedno reši življenje, če jo imate na roki ali na čelu.

gfgfgrTop4Running ambasadorka Ivana Kopková ponoči ne teče brez čelke

8. Vsak kilometer šteje

Teči s telefonom v roki je zelo nepraktično in moteče. Toda kako vedeti koliko kilometrov je za vami? Tekaču priskrbite športno uro. Ponujamo široko paletošportnih ur Garmin in Apple. Vse kar morate storiti je, da izberete katere funkcije na uri ima tekač najraje - GPS, merilnik srčnega utripa, izračun regeneracije? Na voljo je veliko možnosti.

9. Podarite ZGODBO

Emil Zátopek, Miloš Škorpil, Scott Jurek, Kilian Jornet, SPARTAN by Joe de Sena, Finding Courage by Lenka Vacvalová. Terms that are widespread among runners, and that motivate almost everyone to put on sneakers and run. Podarite tekačem knjigo o neverjetnih tekaških dosežkih in odličnih zgodbah, ki so jih napisali sami tekač. Po teku se je najbolje regenerirati s knjigo v roki!

10. Tekaški triki

Tekaški triki vključujejo posebno športno prehrano in regeneracijo. In kdo ne obožuje dobre pijače in sprostitve? PodariteEdgar Powerdrink, ki bo tekaču dal energijo, potrebno za tek, ne da bi mu obremenil želodec. Za regeneracijo pa izberite masažo ali wellness vikend v gorah, počitek za telo in dušo.

Sedaj poznate vseh 10 nasvetov za ljubiteljske in profesionalne tekače. Od tukaj je vse odvisno od vas, vendar smo prepričani, da z nobenim od naših nasvetov ne boste zgrešili. Ste izbrali kaj s tega seznama? Povejte nam in z nami delite veselje. Veselimo se vaših vtisov!

Naš Instagram

Vsem tekačem in tudi tistim, ki ne tečejo, želimo, da bi vam šlo dobro tako na tekaški stezi kot v zasebnem življenju.

Najlepša darila za tekače