Saysky oprema za tekaške tekme

Saysky oprema za tekaške tekme

11. 8. 2023 4 min. branja

Zgodba podjetja Saysky se je začela leta 2013 v Københavnu na Danskem. Od takrat je Saysky postal globalni igralec na trgu tekaških oblačil. Ko prejmete izdelek Saysky, je zapakiran v vrečko z napisom: "Vrhunska športna oblačila z urbanim in ležernim pristopom".

Po besedah podjetja Saysky je vizija podjetja napredovati in dvigniti raven tekaških oblačil ter negovati sodobno generacijo športnikov, ki so strastni in resni glede svojega športa, a s sproščenim načinom razmišljanja. Oblikujejo visoko zmogljive izdelke vrhunske kakovosti, da lahko izvajamo svoj šport - ne glede na to, ali to počnemo zaradi osebnih ambicij, duševnega dobrega počutja ali pa se samo sproščamo.

Če gledate maratone preko televizije, ne boste videli veliko profesionalnih in pol profesionalnih športnikov, ki bi uporabljali opremo Saysky. Pravzaprav v zadnjih dveh letih nisem videl nikogar. Vendar pa obstaja kar nekaj rekreativnih tekačev, vključno z mano, ki na tekaških tekmah uporabljamo izdelke Saysky. Ali so ti izdelki res boljši od izdelkov bolj uveljavljenih blagovnih znamk?

Ta članek ni primerjava. Poskušal vam bom podati svoje iskreno mnenje o izdelkih Saysky, ki sem jih uporabljal na svojih zadnjih tekaških tekmah.

Roman Brcar

Kratke hlače Saysky 2 v 1 Pace 5

Da, te kratke hlače so vrhunske. Prileganje kratkih hlač je naravnost popolno in ko jih enkrat oblečete, pozabite nanje. Takšne morajo biti tekaške kratke hlače. Brez tesnih mest, brez drgnjenja, ne predolge ali prekratke in z več kot dovolj žepi, da lahko v njih lahko pretečete maraton. Kratke hlače imajo žep z zadrgo na hrbtni strani, dva notranja zadnja žepa za gele in še dva žepa na zunanji strani notranjih hlačnic.

Nikoli ne tečem maratona z več kot 5-6 geli in v žepih je dovolj prostora, da jih lahko spravim vanje. Če želite teči s telefonom, ga lahko spravite v zadnji žep na zadrgo in še vedno boste imeli dovolj prostora za 6 gelov v vseh drugih žepih.

Če ste navajeni na tekmo s seboj vzeti tudi svojo pijačo, lahko v zunanje žepe spravite majhno mehko flaško. Na to se morate najprej navaditi, saj se mi je zdelo nekoliko čudno teči z mehko flaško.

Če torej iščete kratke hlače z veliko žepi, ki so zelo udobne, s kratkimi hlačami Saysky 2 in 1 pace 5 ne morete zgrešiti. Če pa želite krajše kratke hlače, so morda boljša izbira hlače Combat Shorts 2". Upoštevajte le, da nimajo žepov za prenašanje gelov ali drugih stvari, ki jih želite vzeti s seboj.

Roman Brcar& Saysky

Oprijete kratke hlače Saysky Combat Short Tights

Te hlače so izdelane iz recikliranega poliestra. Če iščete trajnostni izdelek, je to pravi izdelek za vas. Prileganje je precej oprijeto z normalnim pasom. Druge oprijete kratke hlače za tek, ki jih uporabljam, so tanjše in preden sem prvič uporabil kratke hlače Saysky, sem mislil, da so bolj primerne za hladnejše vreme. 

Tako kot kratke hlače Saysky pace, imajo tudi Combat Short Tights več kot dovolj žepov za shranjevanje vsega kar potrebujete za tek na maratonu ali kateri koli drugi tekmi. Na voljo imate dva stranska žepa in velik zadnji žep z zadrgo, v katerega lahko shranite tudi večji telefon. V vsakem od stranskih žepov lahko brez težav nosite do 3 gele, vanj pa se prilega tudi manjša mehka flaška.

Glavni razlog, zakaj te hlače uporabljam za svoje teke pa je, da se mi odlično prilegajo in med vsakim tekom ostanejo popolnoma enake. So dovolj tesne, vendar ne pretesne. Zame so popolna izbira za maraton in polmaraton.
 

Tekaška majica brez rokavov Saysky Combat Singlet

Majica brez rokavov Combat Singlet je izdelana iz vrhunskih materialov in takšna je tudi na otip. Med celotnim tekom ostane točno takšna, kot ste jo oblekli. Ne drsi naokoli in med zamahom roke ne čutite ničesar. Je zračna in odlična izbira, tudi če je zunaj nekoliko topleje. Znoj iz nje hitro izhlapi in tudi po teku v dežju nisem imel občutka, da je težja.

In videz te majice? Je nekoliko drugačen oziroma z urbanim in ležernim odnosom, kot bi rekel Saysky.

Končna ocena

Saysky izdelki, ki sem jih testiral, so vrhunska zmogljiva športna oblačila. Oblikovanje izdelkov je edinstveno, morda ni za vsakogar. Verjetno boste izstopali, če boste v skupini številnih tekačev. Izdelki so morda nekoliko dražji, vendar zaradi odlične kakovosti menim, da bodo trajali zelo dolgo.

Če iščete izdelke iz trajnostnih virov, je oprema Saysky to, kar iščete.

Roman Brcar, Top4Running ambasador