Naročite zdaj in si zagotovite dostavo do božiča! Ostalo je le še malo časa - -- days --:--:--
Štirje državni rekordi: ASICS Meta Time Trials

Štirje državni rekordi: ASICS Meta Time Trials

6. 5. 2022 2 min. branja

ASICS je v Malagi pripravil spektakularen dogodek ASICS META Time Trials in zbral najboljše športnike z vsega sveta, da bi proslavil prihod novega tekaškega modela Metaspeed Sky+. V najhitrejši ASICS-ovih copatih doslej je bilo doseženih kar 27 novih osebnih rekordov, vključno s 4 novimi državnimi rekordi.

ASICS je v Malagi (Španija) pripravil epski dogodek, na katerem so se zbrali vrhunski športniki z vsega sveta, da bi proslavili prihod novega tekaškega modela Metaspeed Sky+. In kako bolje proslaviti predstavitev novega najhitrejšega copata v ASICS-ovi ponudbi kot z lovljenjem novih najboljših časov na 5, 10 in 21,2 km? Povabilu se je odzvalo 70 športnikov, ki so se udeležili ASICS Meta Time Trials. Cestna proga s slikovito tekaško pokrajino je vodila ob obali, številni športniki pa so jo smatrali za preizkus svoje trenutne pripravljenosti.

Gallery

Nemški tekač na dolge proge Richard Ringer se je vrnil iz višinskega vadbenega tabora v Flagstaffu in je z Metaspeed Sky+ izboljšal svoj osebni rekord na 10 km na 28:40 min. Zmaga na tej razdalji je pripadla Etiopijcu Tsegayu Kidanu Redi s časom 27:14 min.

Španec Mohamed Katir je v teku na 5 km zmagal s 13:20 min pred Francozom Felixom Bourom (13:41 min). S tesnim finišem je na tretje mesto pritekel Nemec Simon Boch (13:41 min). Dogodka sta se udeležili še dve nemški ASICS-ovi atletinji, Laura Hottenrott in Katharina Steinruck.

Gallery

27 novih osebnih rekordov, od tega 4 novi državni rekordi

Enega najboljših evropskih dosežkov je zabeležila Škotinja Eilish McColgan, ki je le za las zgrešila evropski rekord na petkilometrski progi, a je s časom 14:45 min postavila nov britanski rekord. Na ASICS-ovem dogodku, v španskem pristaniškem mestu, je bilo skupno doseženih 27 osebnih rekordov, od tega štirje državni rekordi.

Poleg britanskega rekorda McColganove je Julia Mayer postavila nov avstrijski rekord v polmaratonu (1:11.13 h), Mekdes Woldu pa je s 14:16 min postavil nov rekord Francije na 5 km. Prav tako na 5 km je Carla Dominguez Torner postavila nov španski rekord.

Gallery

Leto 2022 je leto številnih športnih vrhuncev za top tekače. Na sporedu so evropska prvenstva, Common Wealth Games in svetovna prvenstva. Zato smo prepričani, da bomo Metaspeed Sky+ zagotovo pogosteje videli v akciji. Tukaj preberite več o novih ključnih lastnostih najhitrejšega ASICS-ovega copata doslej.

5


TEKME IN DOGODKI