END OF SEASON SALE! Izbirate lahko med več kot 4900 izdelki Kupite zdaj
Zgodba mojega evropskega prvenstva - Yassin Bouih

Zgodba mojega evropskega prvenstva - Yassin Bouih

21. 12. 2022 4 min. branja

Zlata štafeta, ki bo ostala v mojem srcu. Od treningov v vinogradih do čustev ob prvem petju državne himne na zmagovalnem odru; približevanje Evropejcem.

Ljubezen in sovraštvo do krosa


Zame so bile tekme krosa vedno kot tista jed, ki je v mladosti nočeš jesti, a starši želijo, da jo ješ, ker je zdrava.
Nikoli jih nisem oboževal, vendar sem vedel, da bom poleti zaradi njih močnejši! Kros teki te lahko naučijo, kaj so pravi trud, požrtvovalnost in prilagodljivost.
Čeprav je treba vložiti veliko truda, so me ti teki vedno telesno in mentalno okrepili ter mi pomagali zaključiti zimski trening na najboljši možni način.
Yassin Bouih

Moji treningi v vinogradih Reggio Emilia


Zadnji dve leti sem se za zimsko sezono pripravljal v vinogradih Borzana v pokrajini Reggio Emilia. To je zelo tehničen teren z blatom, hribi in ovinki v vinogradih.
Na tej progi vedno uporabljam šprintarice in zahvaljujoč mojim Nike ZoomX Dragonfly se počutim bolj stabilno in varno. Vedel sem, da je trasa evropskega prvenstva v krosu Venaria Real polna zahtevnih hribov in strmin, zato mi je bil trening v Borzanu v veliko pomoč.

Buy Nike ZoomX Dragonfly

 

11. december: Evropski prvaki v mešani štafeti 4x1500m


Vedeli smo, da imamo močno ekipo, saj so moji ekipni kolegi Pietro, Gaia in Federica zagotovo med najmočnejšimi tekači na srednje proge v zgodovini naše države.
Vedeli smo, da bo tek doma razburljiv in zanimiv.
Vendar nihče od nas ni pričakoval zlate medalje, tako zaradi vraževerja kot tudi zato, ker so krosi vedno uganka, saj je nemogoče predvideti, kaj se bo zgodilo med dirko!
Ko se spomnim dirke, me še vedno zmrazi, ko pomislim na noge svojih sotekmovalcev in na svoje...
Navijanje občinstva je bilo neverjetno, prava gonilna sila  do ciljne črte!Ko sem v zadnjih metrih videl svojo moštveno kolegico Gajo, je bilo, kot bi zamrznil čas! Skupinski objem po cilju je bil čudovita nagrada za vse odrekanje v vinogradih!

 

Majhni, a nepozabni trenutki


Bilo je veliko malenkosti, zaradi katerih je bilo vse skupaj nepozabno.
Ljudje, ki so kričali naša imena, dimne bombe, plakati, čustva mojega očeta, ki je mahal z državno zastavo, tek po hali s kočijami La Venaria Reale... to so bili kratki, a nepozabni trenutki!
Občutki v očeh otrok, ki po dirki pridejo k nam in nas prosijo za sliko ali avtogram, so nekaj, česar ne bom nikoli pozabil! Morda zato, ker sem bil še ne tako dolgo nazaj eden od teh otrok. Moje poslanstvo je posredovati sporočilo, da lahko s trudom in predanostjo nekaj dosežete in spremenite stvari.
Yassin Bouih European Cross Country Champion

L'Italia chiamò" - zven italijanske himne, ki ga ne bom nikoli pozabil


Sanje vsakega otroka, ki začenja svojo športno pot, so, da bi imel priložnost zapeti državno himno na najvišji stopnički zmagovalnega odra.
Če to storite pred domačim občinstvom, z družino, prijatelji in trenerjem, je to le še smetana na najlepši torti.
Kot otrok sem sovražil uživanje rib, čeprav so me starši silili, potem pa sem jih začel vključevati v svojo prehrano in razumel njihov pomen! Kros prinaša veliko truda in treningov na nizkih temperaturah v hribih, vendar prisežem, da se vam bodo obrestovali! To so besede evropskega prvaka v krosu, ki je nekoč sovražil to disciplino.


Odkrijte najljubše izdelke prvaka


Avtor: Yassin Bouih, Nike - Top4Running ambasador in italijanski reprezentant T&F ekipe
© Chiara Montesano , Paolo Codeluppi - CPstudio