MID SEASON SALE - Prihranite do 60 % na izbranih izdelkih KUPI ZDAJ
Ali tečete v pravih copatih?

Ali tečete v pravih copatih?

20. 12. 2022 2 min. branja

V nekaj korakih vam bomo pomagali izbrati prave tekaške copate. Preizkusite naš Shoe Finder

Študija podjetja Asics je pokazala, da 81 % tekačev verjetno kupi napačne tekaške copate.
Začetniki, profesionalci, nevtralni tekači, ultra tekači - vsak tekač ima drugačno biomehaniko in teče drugače, zato potrebuje drugačne tekaške copate. Torej ne obstaja brez razloga milijon različnih tekaških copat. Zato ni čudno, da se mnogi med nami izgubijo v bogati izbiri tekaške obutve in kupijo napačno.

Izberite pravo obutev

Asics je te ugotovitve uporabil kot spodbudo, da bi tekače usmeril k izbiri pravega čevlja za njihove potrebe. Blagovna znamka svoje tekaške copate kategorizira kot "teči dlje, hitreje in preko omejitev" - v vsaki kategoriji ponujajo nevtralne modele (kot večina obstoječih tekaških znamk) za normalno pronacijo in modele z izjemno podporo za prekomerno pronacijo. Ti dve osnovni klasifikaciji čevljev za trening, hitre treninge, tekme in traile, s poudarkom na značilnostih vaših stopal, se zdita očitni...

Izberite pravo obutev

... Toda ali veste, zakaj tečete v trenutnih čevljih? Ali imajo vaši čevlji mehkejšo ali manjšo oblazinjenost? Zakaj ste jih izbrali? Ali sploh veste, ali imate raje mehkejše ali bolj neposredno blaženje? In še pomembneje, za katere teke uporabljate tekaške copate? Ali so res primerni za takšno uporabo? Tekmovalnega čevlja s karbonskim podplatom ne bi smeli obravnavati kot vsakodnevni trening čevelj samo zato, da vam omogoči hitrejši občutek, zaradi katerega se po teku počutite bolje :).

Poleg tega za vsak tek ni priporočljivo nositi istih tekaških copat. Če tečete več kot dvakrat na teden, morate zamenjati tekaške copate, da bodo vaša stopala izkusila različne občutke. Kateri modeli pa bi ustrezali vašim željam, slogu teka in biomehaniki? V nekaj korakih vam bomo pomagali najti popoln tekaški copat.

Preizkusite naš Shoe Finder

 

SVETOVANJE O IZDELKIH
METASPEED SKY+
asics
Trajnostno
GEL-NIMBUS 26
asics
Novo
SUPERBLAST
asics
Novo
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED SP
asics
METASPEED MD
asics
METASPEED SKY+
asics
Trajnostno
GEL-KINSEI MAX
asics
Trajnostno
GEL-KAYANO 29
asics
Trajnostno
GEL-NIMBUS 25
asics
Trajnostno
GEL-KAYANO 30
asics
Trajnostno
Nazaj
Naprej